ALMELO – Het budget van Jeugdfonds Almelo begint te knellen door nieuwe stijging van het aantal aanvragen.
Om de huidige aantallen kinderen deel te kunnen laten nemen aan sport- en cultuuractiviteiten is volgens bestuurslid Richard Lohuis van het Jeugdfonds Almelo minimaal 150.000 euro per jaar nodig. “Als de huidige groei van het aantal kinderen doorzet, zelfs nog meer. Elke donatie, klein of groot, is dus zeer welkom.”

Subsidie
De gemeente Almelo maakt jaarlijks een bedrag vrij voor het fonds, maar dat wordt steeds lager. In 2011 werd nog een startsubsidie gegeven van 150.000 euro. Van dat geld werd een deel overgehouden, waarna het het jaar erna werd aangevuld.

Anderhalve ton
Voor het komende jaar echter zijn nog gesprekken gaande met de gemeente over de hoogte van het bedrag. “We hebben minimaal anderhalve ton nodig om aan alle aanvragen te kunnen voldoen”, zegt Lohuis. “Gelukkig krijgen we ook nog geld binnen via donaties van bedrijven en particulieren.”

Sport, muziek en dans
Het Jeugdfonds Almelo is ingesteld voor kinderen van ouders met een laag inkomen, zodat ze kunnen sporten, muziek maken of dansen. Het jeugdfonds vergoedt daarbij de contributie of het lesgeld aan de betreffende vereniging of cultuurinstelling. Eventueel is ook een bijdrage voor de aanschaf van sportkleding of muziekinstrumenten mogelijk.

523 kinderen
Begin augustus hadden intermediairs voor 523 kinderen een aanvraag ingediend. Het gaat om 414 kinderen die dankzij het fonds hun favoriete sport kunnen beoefenen. 109 kinderen zijn dankzij het fonds bezig met hun favoriete ‘kunstuitoefening’.